4 webs per aprendre anglès amb cançons

English through songs

És tan important trobar estones per dedicar a les coses que volem treballar i aconseguir!  Si vols aprendre anglès, mira de trobar estones per a tu mateix/a, relaxa’t i diverteix-te aprenent…Recordes aquell article en què t’animava a crear rutines en anglès? La que avui et proposo podria ser una de les moltes possibilitats per fer aquell treball conscient del què et parlava aleshores… I si ets mestre/a o professor/a potser hi trobes materials interessants per treballar amb els teus alumnes!

Doncs avui va de música. Bé, de cançons.

 

En un altre article  et parlava de les infinites connexions que sembla que hi ha entre l’aprenentatge de llengües estrangeres i les aptituds musicals. La recerca, de fet, ens indica que servir-nos de la música per aprendre una llengua estrangera pot ser molt i molt positiu i beneficiós! Doncs avui et vull proporcionar alguns recursos perquè ho puguis provar en pròpia pell 😉  Prepara’t, perquè, a més a més, les pàgines web que et deixo a continuació t’ho faran passar d’allò més bé! Desxifrar lletres de cançons és apassionant… pots treballar l’anglès a partir d’aquelles cançons que sempre t’han agradat i mai has pogut desxifrar… o descobrir-ne de noves! Aprendre mentre ens ho passem bé hauria de ser la norma 😉 Avui, toca permetre’t aquest luxe!

 

Comencem! Aquí et deixo algunes pàgines web dedicades a l’aprenentatge de l’anglès a través de cançons:

  1. Lyrics training 

Aquesta pàgina és increïble. Si cliques a “genres” podràs triar els gèneres musicals que més t’agradin i amb els què vulguis treballar. A través de videoclips, et proposen vàries activitats per desxifrar les lletres de les cançons. Mentre dura la cançó, has d’anar completant i, si no ho fas a temps, la música para fins que ets capaç de trobar la paraula que falta. És d’allò més divertit! A més a més, tots els vídeos estan classificats per nivells (beginner, intermediate, Advanced i expert). La pàgina, a més, et permet competir amb els altres visitants, fent una classificació dels 10 millors! Tens la opció de registrar-te si encara vols fer més virgueries amb la pàgina, com crear les teves pròpies llistes,

Hi pots trobar vídeos de cançons en varies llengües: anglès, castellà, francès, alemany, portuguès i neerlandès.

 

2.  Songs and words

A la part esquerra i superior de la pàgina hi veuràs diferents cançons classificades segons l’estil de música. Aquesta pàgina va dirigida exclusivament a l’aprenentatge de l’anglès. Quan hagis clicat a una cançó en concret, a l’esquerra de la pàgina hi veuràs el vídeo de la cançó escollida, i a la dreta t’hi sortirà tota la lletra. Podràs fer varis exercicis: des d’exercicis molt senzills (simplement llegir la lletra i clicar sobre algunes paraules perquè et proporcioni la traducció al castellà), fins a omplir espais buits amb el que sentis mentre escoltes la cançó.

 

3. Lyrics Gaps

Amb aquesta pàgina pots treballar l’anglès, l’italià, castellà, francès, alemany, japonès… i aquí no s’acaben! Com la pàgina Lyricstraining, consisteix en anar omplint les “missing words” de la cançó a mesura que el vídeo avança. Segons el nivell que tinguis, la pàgina et proporciona diferents opcions de paraules o te les fa escriure a tu mateix/a. A més, també hi tens la opció de format “quiz” o de… simplement karaoke! Ah! I hi ha la opció de crear exercicis i “flashcards” si ets tu el professor

 

4. Lyrics

Aquesta pàgina web és molt més senzilla que la resta. Pots trobar-hi moltes lletres de cançons i les pots seguir i traduir. És interessant trobar-hi una curta biografia de cada músic/intèrpret que pot servir per aprendre vocabulari de biografies i del món de la música.

 

Ja les has provat? En tens alguna altra que no conec? Comparteix-la aquí a sota amb un comentari i ens farem un favor mutu! Ens podem estalviar tanta feina ajudant-nos els uns als altres…

 

Ah! Si et serveixen els recursos que comparteixo al meu blog, “feel free to share”!!! I si et subscrius a la part dreta de la pàgina… no només t’ho agrairé molt, sinó que t’aniràs trobant amb sorpreses i recursos que et poden interessar molt! Ens veiem a les xarxes socials, Facebook o Twitter🙂

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *