Postes de sol a Porto

duero oporto

Porto (o Oporto) ha estat declarada la millor destinació europea per la organització “European Best Destinations”. I no m’estranya… És una escapada ideal i propera (i si t’agrada el vi… bé, aleshores és parada obligatòria!). Hi trobaràs un ambient i una barreja de brises mediterrànies i cèltiques que la converteixen en un lloc preciós per explorar i per aprendre sobre la regió i la cultura de Portugal i, en concret, de la zona del Miño.

 

Porto s’ha de veure a poc a poc. Convertint-te en una més de la ciutat, per anar assaborint lentament tot el que pot oferir… A més, és una base ideal per descobrir tota la província del Miño, plena de verd, de vinya, i de pobles amb molt d’encant.

 

Fa temps que, a l’hora de viatjar, prioritzo la qualitat a la quantitat. Sóc d’escollir un raconet, per petit que sigui, i explorar-lo poc a poc, llegint sobre tot el que el conforma, sobre la cultura, la música i el paisatge. Sóc de VIURE’L. De què serveix anar posant xinxetes a un mapa si no vivim aquell racó de món?

 

A Porto hi vaig ser durant set dies. Amb set dies tens temps de sobre per impregnar-te de la ciutat i algunes de les meravelles dels seus voltants. Hi ha infinitat de coses a fer… així que deixo un llistat d’algunes de les opcions. Són les coses que jo hi vaig fer, i les recomano moltíssim!

Què fer a Porto?

 • Passejar pel Cais de Ribera i els carrerons del voltant. Aquesta zona ha estat declarada Patrimoni Mundial de la UNESCO, i no m’estranya gens. El port de Porto fa de base a un conjunt de casetes velles i amb molt d’encant, de tots colors, que acullen un munt de restaurants, terrasses, bars i cafès on hi pots passar més d’una estona gaudint de Porto i de l’entrada del riu Douro a la ciutat. Sopar-hi tot gaudint de Porto de nit és tota una experiència… però alerta amb les gavines!!!! Crec que feia segles que no reia tant…
 • Ponte Luis I. També declarat Patrimoni de la Humanitat, és el símbol de la ciutat de Porto. Va ser dissenyat per l’enginyer Théophile Seyrig, aprenent de Eiffel, el 1886.
 • Sopar a algun dels restaurants que queden als balconets de pedra amb vistes al riu és de les coses que més recomanaria de Porto. De nou… les gavines!!! (a nosaltres ens van armar amb pistoles d’aigua per allunyar-les dels nostres plats… un fart de riure…!)
 • Pujar a la famosa Torre de Clérigos, des d’on es veuen unes vistes precioses de tota la ciutat. Ah! I fer una migdiada a la gespa del parc del costat (va bé descansar a Oporto! És tot pujades i baixades!)
torre clerigos

Torre do Clérigos

 • Passar una bona estona a la Livrera Lillo & Irmao (a la Rua das Carmelitas), una llibreria històrica preciosa de la ciutat. Per entrar-hi has de pagar 4 euros que després et descompten de qualsevol compra que hi facis. Una de les característiques més especials d’aquesta llibreria és la seva preciosa escala de fusta. Per cert, sabies que és la llibreria en què es van inspirar els creadors de la pel·lícula Harry Potter? Resulta que els va donar molt bones idees per crear la biblioteca de la famosa escola de mags Hogwarts.
livreria lillo&irmao

Livrera Lillo & Irmao

 • Passejar per la Rua da Flores i anar veient les botiguetes. Descansar a algun cafè.
 • Catedral Sé. Tan la catedral com el claustre estan declarats Monument Nacional, i val moltíssim la pena visitar-los. És l’edifici religiós més important de la ciutat.
 • Igreja de Sao Francisco. Sovint em costa recordar les esglésies que he visitat, però aquest no serà el cas de la Igreja de Sao Francisco. És la més bonica de tota la ciutat i molts diuen que és de les esglésies més ben decorades del món. Hi ha or per tot arreu…
 • Estaçao de S. Bento. És l’estació de tren de la ciutat. Va ser construïda a principis del segle IX , i ho van fer sobre el que havia estat un convent. Gairebé tota està coberta de rajoles precioses (les típiques portugueses).
 • Si creues el pont, a l’altra banda del riu Douro és on hi ha les bodegues de vi. A part de provar-hi el famós vi de Porto, és una zona molt i molt agradable per passejar-hi. Una bona idea és sopar-hi després de gaudir de la posta de sol des del Mirador de Vila Nova de Gaia.

 

 • Mercat de Porto. M’encanten els mercats…! I aquest de Porto és preciós, ple de vida, i ple de tot tipus de menjar. A més de les típiques botigues de records, alguna botigueta amb encant ven coses molt bé de prou i molt boniques. Molt millor anar-hi al matí!
 • Cafè Majestic. Val molt la pena entrar-hi a prendre alguna cosa (recomano fer-hi només el cafè o una pasta típica, ja que els preus són alts) per veure l’interior d’aquesta preciositat de cafeteria…

Cafè Majestic

 • Mirador Serra do Pilar, a l’altra banda del pont Luis I.  Veure-hi la posta de sol i veure com va canviant el color de la ciutat sencera sobre el riu Douro és un d’aquells moments que queden gravats per sempre d’un viatge. De miradors, a Porto, n’hi ha moltíssims. Mentre vas descobrint cada barri, sempre pots trobar llocs des d’on gaudir de vistes precioses de la ciutat i des de mil perspectives diferents.

porto sunset

 

duero oporto

 

porto teulades

 • Palacio da Bolsa. És del s. XIX i és de les joies arquitectòniques més boniques de la ciutat. A mi em va deixar amb la boca oberta la sala àrab…
 • La zona de Portofoz queda una mica apartada del centre de la ciutat, però val molt la pena arribar-hi (a peu, una horeta caminant, o en bus), per veure unes postes de sol espectaculars. Quan s’arriba a la zona de platja hi ha molts restaurants i cafès agradables des d’on descansar i observar les precioses vistes  (i postes de sol!).
porto sunset

Posta de sol des de la platja de Portofoz

 • Menjar. Vaig menjar molt!!! Plats típics? El bacallà el pots trobar a moltíssims dels plats que pots provar a Porto; el famós pastel de nata (són baratíssims i deliciosos!!! alerta… com més car menys autèntic serà…); les torrades dolces franceses del Majestic (car, però val la pena menjar-hi poca cosa i tradicional, per passar una estona gaudint d’aquesta preciosa cafeteria); la típica francesinha…; i les tripes típiques de Porto (d’això jo no en vaig provar pas…).

porto

Sortides des de Porto que em van deixar meravellada (10/10, totes elles!!!)

 • Braga és una cucada. El seu passat religiós encara és present. Braga té més de 80 esglésies! I és ben petita! La catedral de Braga és parada obligatòria.
 • Guimaraes (i el seu castell). Després de Braga, pensava que aquest poblet no podria ser més bonic. I resulta que sí. Que tan un com l’altre em van deixar de pedra.
 • Santuario de Bom Jesús ( a 3 km de Braga). És un santuari situat a dalt de tot d’un turó i culminat per un munt d’escales! S’hi pot pujar amb funicular, però és molt recomanable baixar, això sí, a peu, per gaudir i observar cada petit detall d’aquest racó tan bonic.
santuario bom jesus

Santuario Bom Jesús

santuario bom jesus

Informació que et pot ser útil:

 

 • Miranda del Duero ens ho va recomanar tothom amb qui vam parlar. Per desgràcia no ho vam poder visitar.
 • Aveiro va ser una sortida des d’Oporto i hi vam passar una tarda. Tot i que en diuen la Venècia de Portugal… a mi em va decebre una mica. Tot i així, si es té molt temps de sobres a Porto pot ser una bona sortida d’un matí o una tarda. Hi ha una zona molt agradable on es poden veure les famoses cases de colors de pescadors, una enorme platja, i pastisseries molt antigues on pots trobar pastes molt típiques de la regió.
aveiro

Aveiro

 • Setmana Santa és una època ideal per visitar aquest raconet de la Península…. El temps és ideal i variat!

 

Recomano moltíssim aquesta escapada. És un lloc molt proper de casa i on et pots impregnar d’una cultura molt diferent i molt rica. Has escoltat mai fados…? Ai, els fados… 🙂 A seguir aprenent!

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *