La calma de Luang Prabang

A Laos hi arribem volant des de Bangkok, i aterrem directament a Luang Prabang. Luang Prabang és una ciutat situada al nord del país. Ens disposem a passar-hi uns dies tranquils. Aquesta ciutat és considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

És un lloc tranquil i relaxant, on hi conviuen cases colonials i temples que impregnen la zona del centre d’una pau i serenitat que costen de descriure. Tot i així, es nota que a mesura que passa el temps aquesta ciutat es va convertint en la joia turística del país, i podria ben ser que d’aquí a poc els hotels boutique i les botigues dirigides al turista robin l’espai i el protagonisme a les senzilles cases i habitatges dels ciutadans locals de tota la vida. Si es disposa de molt més temps, ha de ser molt interessant allunyar-se d’aquesta joia tan coneguda per investigar, també, què hi ha més enllà del que ja està força preparat pel turisme…

Després d’haver deixat (temporalment) enrere Tailàndia, Luang Prabang se’m posa d’allò més bé. Només aterrar a Laos ja veig que no tindrà res a veure amb la gran i famosa veïna Tailàndia. Humilitat i una imponent selva tropical envolten cada petit i discret edifici. Fins i tot l’aeroport.

Descobrim la ciutat tan bon punt hi arribem, ja de nit, i voltant pels carrers principals. Hi ha un mercat de nit amb molt d’encant i molt tranquil. Tot passejant-hi, els grills i el so de les fulles de palmeres movent-se al compàs de la brisa tropical nocturna ens acompanyen cada pas. I es posa tan bé…

A Luang Prabang val molt la pena llevmonks Luang Prabang monjosar-se molt d’hora per anar a veure com els monjos dels temples passegen pels carrers del centre. Els locals els donen donatius en forma d‘objectes o de menjar. Tinc la sensació que aquestes tradicions d’aquí a ben poc s’aniran perdent…o es tornaran molt poc autèntiques…

monjos Luang Prabang

Esmorzar “banana pancake” prop del riu Mekong és un inici perfecte per uns dies que resulten estar protagonitzats per la tranquil·litat. A Luang Prabang s’hi poden visitar infinitat de temples. Si s’hi va en època de forta calor, alerta amb els cops de calor. Val més anar parant força als bonics cafès, per provar els inacabables sucs de fruita que ofereix el país o per provar el famós Lao Coffee. Mentre vas passejant pels carrers de Luang Prabang és molt probable temple Luang Prabangque acabis parant a parlar una bona estona amb algun dels monjos dels temples. A ells els encanta, ja que ho trobem una oportunitat perfecta per practicar l’anglès. Passem una bona estona conversant amb un d’ells, el Dao, que ens convida a fer meditació amb tot el seu grup la tarda següent.

monjos meditant meditation Luang Prabang

Després de sentir els seus càntics durant 45 minuts ben bons, fem meditació durant 15 minuts sentint la pluja torrencial que cau a fora. Un moment d’aquells impagables. Brisa tropical sota una tempesta tropical. De les bones. Resguardades de tota l’aigua dins d’un temple preciós. Al sortir-ne em mirava tots aquells nens monjos, i assaboria cada instant… conscient que era una experiència única i irrepetible. Sopem sota la pluja torrencial. I aquesta segueix sent la banda sonora de la nit a Luang Prabang. Nit de tempesta increïble des de l’hotelet vora el riu Mekong.

També es pot anar a visitar el Phousi Hill, un turó des d’on hi ha unes vistes espectaculars de tot Luang Prabang. El bosc que hi condueix sona… tan tropical! És increïble com només la naturalesa et pot explicar com de lluny ets de casa.

Phousi Hill Luang Prabang

Phousi Hill Luang Prabang

Molt a prop de Luang Prabang s’hi troben unes cascades precioses. Es veu que són de les més boniques i espectaculars del món: cascades Kuang Si. I sí, al veure-les (i més després d’una nit d’una tempesta espectacular), les cascades resulten simplement indescriptibles. Mai havia vist tanta aigua de cop. A més, com que és èbears Kuang Si Fallspoca de pluges, l’agua és del tot marró i cau amb una força descomunal. El dia que hi anem fins i tot han de tancar l’accés a certes zones, ja que el riu s’ha desbordat i fins i tot s’ha endut algun pont. La gran sorpresa al visitar aquesta zona resulta ser veureu-hi una reserva de “moon bears” , ossos rescatats de caçadors furtius.
ossos Kuang Si Falls Luang Prabang ossos Luang Prabang falls Kuang Si Falls cascades Luang Prabang
A la tarda, una mica abans de l’hora de la posta de sol, agafem una barca tota allargada per recórrer el riu Mekong. Resulta una experiència impagable. Si ets a Luang Prabang i no tens cap pressa, com era el nostre cas, val molt la pena dedicar unes hores d’una tarda a viatjar riu amunt i avall del riu Mekong, absorbint amb lentitud el país i la seva vegetació. Em va fer sentir tantíssima pau i felicitat… Va ser màgic. El so de les aigües tranquil·les del Mekong, però remogudes per la pluja de la nit anterior, convertien el riu en un oasis de pau. Les muntanyes imponents i la exòtica vegetació em recorden que sóc tan lluny… Però m’han recordat que el concepte “lluny” desapareix quan ets capaç de reconèixer-te tan i tan bé a tu mateixa en un instant.

Luang Prabang mekong river

Luang Prabang Mekong sunset posta de sol
Mekong River Luang Prabang

L’últim dia a Luang Prabang, ens llevem ben d’hora, esmorzem vora el riu Mekong i anem a fer un volt pel mercat local del poble, el que no és gens turístic. M’encanta sentir-me immersa en experiències que em queden tan i tan lluny en tants sentits… Tinc la sensació que no paro d’absorbir de la diferència… i m’apassiona! Agafem un avió de Luang Prabang a Vientiane, la capital de Laos. Allà és son viu la meva amiga japonesa, que ja ens hi espera

Mekong river Luang Prabang temples_luangprabang

 

temples Luang Prabang  sucs fruits Luang Prabang Laos

 mercat Luang Prabang  Luang Prabang Laos

 

meditation meditant Berta Torras Luang Prabang

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *