Chiang Mai

Tenia tantes ganes de veure el nord de Tailàndia… I Chiang Mai és una ciutat perfecte com a central d’operacions. 

Passem el primer matí a Chiang Mai visitant una granja on hi cuiden elefants. Abans de fer aquest viatge havia fet molta recerca sobre el tema dels animals a Tailàndia. Sóc una defensora aferrissada del món animal. Sento humilitat i admiració envers tots ells. N’hem d’aprendre tant… La granja que acabem trobant, em deixa mal regust de boca i sento força frustració per no poder haver fet bé el que volia fer. És un lloc on representa que hi cuiden elefants que han estat rescatats del circuit d’elefants que s’utilitzen a tot el país per propòsits turístics o de maltracte animal… Decidim anar-hi perquè la noia de l’hostal ens convenç que és un lloc molt ètic i respectuós. Però tot i així, tenir-los com un grup d’elefants en una propietat privada, per molt que els duguis a fer un volt, etc etc… No és l’habitat en què aquests animals haurien de viure i les dimensions són força reduïdes. Evidentment, del primer que ens vam assegurar és de no anar a cap lloc on els turistes pugessin pujar al llom dels elefants. Si us plau, si vas mai a Tailàndia, NO participis del turisme anti-ètic amb animals i fes recerca sobre el tema… Fins i tot fent-ne, pots acabar senti-te una mica enganyada…

chiang_mai

La tarda la passem recorrent el circuit a peu del centre de Chiang Mai que recomana la guia Lonely Planet, visitant temple rere temple… En aquesta ciutat hi conviuen temples, cultura, monjos, disseny, artistes,  modernitat i urbanitat. És una base molt tranquil·la de Tailàndia amb accés a infinites opcions d’oci i natura: trekking, bicicleta, història, etc.

El dia següent visitem el museu Lanna folklore i anem a fer-nos un massatge a Lila Massage. Aquest lloc és un centre de massatges del tot professional on hi treballen dones que havien estat penitenciaries, i que han seguit un programa de reinserció professionalitzador. Ho recomana Lonely Planet i n’he llegit molt bones referències. Després de sortir d’allà havent rebut un regenerador massatge tailandès, ens perdem pel mercat de nit… Dediquem, doncs, la tarda-nit a una de les principals atraccions de Chiang Mai, el seu mercat de nit. Un mercat inacabable de paradetes amb art, disseny, roba, records… de tot! Recordaré sempre el moment en què enmig d’aquella multitud, va començar a sonar l’himne tailandès, i tothom (TOTHOM!) va parar de fer el que estava fent i es va quedar immòbil.

El dia següent visitem el famós Wat Phra That Doi Suthep. Queda allunyat de la ciutat, a una mitja hora, i està situat a un lloc molt elevat. El temple em deixa meravellada, i el mirador de rere l’edifici temple_daurat-chiangmaiofereix unes vistes impressionants de Chiang Mai, que resulta ser enorme… A la tarda la meva amiga italiana marxa per agafar el seu avió de tornada. Jo em quedo sola i decideixo visitar la zona nova de la ciutat. Em sorprèn l’alt nivell de disseny i d’art tailandès que trobes arreu…

temple_tailandia

chiang_mai_torras

temple_daurat

temple_thailand

stairs_templedaurat

Em quedo un parell de dies més sola a Chiang Mai. Hi faig de tot, i amb molta calma. Llogo una bici i descobreixo la ciutat sencera mentre m’acarona l’aire fresc que tant s’agraeix…  Prenc infinitat de sucs de fruita,  de “mango with sticky rice”, de Pad Thai… Llogar una bici per tot un dia, són 50 bats i, a part de ser ecològic i respectuós amb el medi ambient, et permet absorbir lentament un dia “slow” per la zona central de Chiang Mai, i parar a cada raconet que et cridi l’atenció. El dia em regala una posta de sol preciosa. Al vespre passo una estona agradable a un cafè molt amagat que em recomana la Yuko (la meva amiga japonesa), “The secret café”. El matí següent, m’acomiado de Chiang Mai amb un últim volt en bici i Tailàndia em regala un dia radiant. Tot i la calor, sobre la bici gaudiexo d’una brisa agradable. Un últim bany a la discreta piscina de la cuquetona Awana House, l’allotjament on vaig estar i que recomano moltíssim. Pagant 80 bat un tuk tuk em porta a l’aeroport (fet curiós: als aeroports de Tailàndia hi ha zones reservades pels monjos budistes!).

monjo_chiang_mai

bells_chiang_mai
monjo_tailandia

monjo_taxi_chiang_mai

monk_thailand

ofrenes_chiangmai
taxi_chiang_mai

temple thai_roof

white_elephant_chiangmai

chiang_mai_tailandia

chiang_mai_thailand
chidlren_thailand

dona_woman_chiang_mai

dona_woman_thailand

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *