Ayuthaya

Phra Mahathat

Dedico el meu 19è dia del viatge a visitar Ayuthaya. Aquesta ciutat és l’antiga capital de Tailàndia, i el parc històric de la ciutat està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

A Ayutthaya m’hi vaig deixar la pell. I mai més ben dit. Quina calor! Però la recomano moltíssim com a centre d’operacions per visitar la zona central de Tailàndia a aquells a qui Bangkok se’ls faci massa gran. És d’allò més tranquil·la.

Arribo a Ayuthaya en minivan (s’agafen al Victory Monument, a Bangkok). A l’arribar, és convenient demanar directament pel lloc on es lloguen les bicis, ja que és força a prop del lloc on et deixen els minivans.

Visito el Centre de Turisme d’Ayuthaya. Val molt la pena per entrar en context i per aprendre una bona estona, amb calma, i deixant la calor a fora. Després, a l’haver llogat una bici, puc visitar un munt de racons històrics increïbles…:

  • el Wat Phra Mongkhon Bophit.  A dins s’hi “amaga” un dels budes de bronze més grans de Tailàndia.

bophit

bophit
bophit

 

  • el Wat Phra Si Sanphet. Hi fotografio compulsivament els 3 “chedis” espectaculars que el conformen. Els conquistadors birmans van fondre un buda enorme que hi havia…

si_sapnphet

si_sapnphet

 

si_sapnphet

si_sapnphet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Al llarg de tot el parc històric hi ha ruïnes per tot arreu. En veus a dreta, a esquerra, davant, darrere… És realment espectacular i diferent de tot el que havia vist mai fins ara. Recomano moltíssim fer un vol amb bici, amb calma, i quan la calor no apreta tant (ben d’hora al matí o cap al tard).

 

  • el Wat Phra Mahathat. Trobo increïblement preciosa i indescriptible la imatge de Buda atrapada per infinitat d’arrels d’arbres. Natura i història, juntes conformant un sol tot. Ho trobo realment poètic i em quedo d’allò més embadalida observant-ho una bona estona. La visió d’aquell raconet transpira història i mil coses per explicar.

 

Phra Mahathat

Phra Mahathat

Phra Mahathat

Phra Mahathat

Phra Mahathat

  • el Wat Ratburana, localitzat just al costat del Wat Phra Mahathat.

wat_ratburana

wat_ratburana

wat_ratburana

wat_ratburana

wat_ratburana

wat_ratburana

 

Comparteixo informació útil que et pot ajudar si decideixes treure el cap a la preciosa Ayuthaya (fes-ho!!!!):

  • llogar bicis (50 Bat), als carrers que queden just davant de l’entrada del Wat Phra Mahathat.
  • si us plau, no visitis res sobre cap elefant. Vaig veure per tot arreu turistes visitant la ciutat històrica sobre el llom d’un elefant. Em fa mal tot només de mirar-ho i sento la responsabilitat de demanar a tothom que hi vagi que, si us plau, no participi d’aquest turisme tan i tan antiètic.
  • va bé ser per la zona del What Phra Mahthat quan s’acosta l’hora de marxar, els “minivans” queden aprop, uns carrers més enllà.
  • beu moltíssima aigua! I cobreix-te molt el cap!

 

 

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *