Els canvis d’estacions

Aquest any, estar vivint a Indonèsia significarà no gaudir d’una de les estacions que més m’enamoren. La tardor. M’agrada veure la gent esperant amb ànsies el canvi d’estacions. M’agrada veure la gent esperant amb ànsies els canvis. Com anticipem els moments que gaudim i com els gaudim durant cada estació de l’any. Un bon llibre estirada a la gespa en un dia assolellat de primavera, una bona tassa de te o de cafè embolcallada amb una manta i mirant una pel·lícula una tarda d’hivern, un bon dia d’estiu al costat del mar Mediterrani, una caminada pel bosc ataronjat i trepitjant el “crec crec” de les fulles de tardor… És bonic esperar amb ànsies els petits canvis que fan especials la nostra vida. I de la mateixa manera que esperem amb ànsies el canvi d’estacions, per què no esperar amb ànsies el canvi d’estacions, d’etapes, de la vida en general? Abans no m’agradaven els canvis. I la vida m’ha regalat un munt d’experiències que ara fa que els canvis m’embruixin. L’inici d’un projecte o il·lusió, el conèixer persones noves, l’inici d’una nova feina, una nova amistat… La vida ens proporciona canvis constants, de la mateixa manera que el planeta Terra ens dóna diferents estacions de l’any. És preciós, doncs, celebrar aquesta transició entre la certesa i allò desconegut, de la mateixa manera que esperem amb ànsies poder-nos vestir d’hivern, amb un bon gorret i uns bons guants. És preciós aquell instant en què, tot i la nostàlgia de l’haver de deixar enrere, la bellesa del que està a punt d’arribar ens enlluerna i ens dóna l’energia necessària per continuar endavant, per capbussar-nos en la incertesa amb el somriure més gran del món.

aprendre fulles tardor

Aprofitar els canvis ens proporciona coneixement. I els canvis sempre poden ser una cosa bona si els deixem entrar a la nostra vida, els deixem esdevenir part de la nostra història personal. Si els deixem existir i deixem que ens canviïn. Si ens convertim en una fulla de tardor, per un instant, i deixem que el vent ens dugui on ens hagi de dur. I arribi una nova estació de l’any. Cada dia. Expectants. Per fer-nos grans.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *