CHILDREN’S BOOKS

Aquí tens un llistat de llibres infantils en anglès per nens i nenes de diferents edats. Viatjar, aprendre, créixer... a través de la lectura és una de les coses més apassionants que hi ha. Sempre hi haurà un llibre per començar. Una història per descobrir.

En aquesta secció hi pots trobar les meves recomanacions de llibres infantils en anglès. Els recomano pels valors que promouen, les temàtiques que adrecen i les estructures i vocabulari que tracten, que els fan molt i molt atractius per l’aprenentatge de l’anglès dels nens no natius.   L’adequació per edats és segons un criteri molt general i orientatiu, però tot depèn de cada nen/a 😉

Babies (0-1,5 years old)

GOODNIGHT MOON (Margaret Wise Brown). Aquest clàssic de la literatura infantil del món anglosaxó és tot un ritual de “bona nit”. Es tracta de desitjar “bona nit” a molts objectes diferents, i embruixa als nens! El joc de taula a l’estil “memory” pot ser un recurs molt i molt bo per escoles o per casa!!! Es poden fer infinitat d’activitats per recordar tot el vocabulari i estructures que surten al llibre 🙂

 

WHERE IS BABY’S BELLY BUTTON? (Karen Katz). És un llibre senzill amb unes frases en anglès que són bàsiques per les primeres edats. La seva senzillesa farà que, després de llegir-lo i mirar-lo molts cops junts amb els teus petits, aprenguin anglès sí o sí!

THE VERY HUNGRY CATERPILLAR (Eric Carle) és un indispensable. És, simplement, perfecte per aprendre estructures bàsiques, senzilles però clau en anglès. El segon link incorpora un peluix del famós “caterpillar” 🙂

   

GUESS HOW MUCH I LOVE YOU (Sam McBratney). L’amor entre un pare i un fill és l’excusa perfecte per parlar sobre què significa estimar.

Children (2-5 years old)

GREEN EGGS AND HAM (Dr. Seuss). En aquest llibre el protagonista no para d’oferir “green eggs and ham” al seu amic, i és una bona lliçó pels nens que no s’atreveixen a provar menjar nou! Veuran com tot pot ser molt i molt deliciós, que només s’han d’atrevir a provar-ho…

SPOT THE DOG (Eric Hill). La col·lecció de contes infantils sobre el gosset Spot és ideal i indispensable pels nens i nenes de l’etapa d’Infantil. Cada un dels llibres de la col·lecció tracta un tema específic i diferent: l’Spot va a la granja, l’Spot va a l’escola… El vocabulari i les estructures són d’allò més senzills, i són perfectes per introduir l’anglès als més petits. Al youtube hi pots trobar moltes de les històries amb àudio!

 

THE GRUFFALO AND OTHER STORIES (Julia Donaldson). Aquest meravellós recull inclou 8 contes d’una de les autores de llibres infantils més conegudes del Regne Unit, Julia Donaldson. “The Gruffalo” és la més popular, però aquest pack inclou 8 dels seus contes, i van acompanyats de les cançons corresponents i els àudios de les històries!

THE COMPLETE TALES OF WINNIE THE POOH (A.A. Milne). Tothom coneix aquest petit osset… Aquest llibre és un d’aquells llibres infantils de col·lecció. És preciós i els personatges que apareixen a les aventures del Winnie no poden fascinar més els nens…

ELMER (David McKee). Aquest conte (i tots els de la seva col·lecció) són un petit tresor il·lustrat.

  

La versió en 3D és una autèntica delícia…

Children (over 5)

THE VELVETEEN RABBIT (Margery Williams). Aquest conte (i les seves il·lustracions) són un petit poema i és molt adequat per nens de 4 a 5 o 6 anys.  Un conillet de peluix té un somni: es vol convertir en un conill de veritat. Va ser guanyador de múltiples premis de literatura infantil. Hi ha una versió en DVD narrada molt dolçament per Meryl Streep i amb una preciosa música de George Winston…:

  

HARRY THE DIRTY DOG (Gene Zion). Harry the Dirty Dog és un llibre de Gene Zion i està il·lustrat per Margaret Bloy Graham. Parla de les aventures del gosset de la família, el Harry. És un llibre molt bo per treballar vocabulari sobre higiene. També existeix un CD amb cançons relacionades amb la història!

   

WINNIE THE WITCH (Valerie Thomas). Les aventures de la bruixa Winnie i el seu estimat gat són d’allò més divertides durant tota l’etapa d’Educació Primària. Els preciosos dibuixos van dur al seu il·lustrador, Korky Paul a guanyar el seu primer premi. N’ha fet una sèrie molt llarga d’històries, algunes les pots trobar en un sol llibre amb varis CD d’àudio incorporats. Pots trobar molts dels contes explicats al youtube! Aquí et deixo la cançó i un recull del vocabulari clau.

La cançó:

          

    

Mindfulness for children

A HANDFUL OF QUIET (Thich Nhat Hanh). És un dels llibres infantils més coneguts arreu del món per introduir l’art de la meditació als més petits. Inclou jocs i activitats que tan pares com mestres poden fer amb els petits.

PEACEFULLY PIGGY MEDITATION (Kerry Lee McLean). Un porquet que viu en un món molt sorollós i estressant troba la calma a través de la meditació.

Serveis: Book Club. L'Escola del Món