Petits imparables

“Rebre la trucada comunicant-te que pots salvar una vida pot ser el millor regal de la vida. No em puc imaginar viure sabent que, gràcies a la meva generositat, algú viu”.

L’Anna és de Santpedor i és mestra de música. Quan es va convertir en mare per primera vegada, es va trobar cara a cara amb un malson. A la seva filla Abril, de tan sols 5 mesos, li van diagnosticar una leucèmia limfoblàstica aguda. Comparteix amb els lectors de “L’escola del món” informació sobre la malaltia, la  imparable lluita per viure de la seva petita-gran Abril, i informació molt i molt útil per tots aquells que volguem aportar un petit gra de sorra per ajudar a vèncer aquesta malaltia i per poder, fins i tot, salvar una vida.

Llegir més

Entrevista a “2 maletas y 4 zapatos”

“Treballar en altres sistemes educatius et permet aprendre noves maneres de funcionament dels currículums estatals, noves metodologies, noves estratègies d’ensenyament-aprenentatge…”

L’Eli i l’Abel són de Súria i de Gurb, respectivament. L’Eli és mestra d’educació primària, té un màster en educació inclusiva, un altre en formació de professorat de secundària, i és llicenciada en psicopedagogia. L’Abel és graduat en ciències de l’activitat física i de l’esport i té un màster en formació de professorat de secundària. Quan van acabar la carrera van començar a viatjar i van viure un any a Dinamarca, on hi van treballar de professors. Després de l’experiència, van passar una temporada a Tailàndia on, a més de viatjar, van fer-hi un curs de desenvolupament personal. Un any més tard, van anar a parar a escoles de Texas (EEUU) i ara ja fa dos anys que hi viuen i hi treballen. Estan a punt d’iniciar el seu tercer curs escolar allà. Ho consideren una oportunitat per aprendre com funciona el sistema educatiu americà i una oportunitat per trobar feina com a professors, millorar el seu anglès i viatjar. A l’Eli i a l’Abel, pel que sembla, els apassiona viatjar! A més d’això, a l’Eli li encanta la pintura, i l’Abel toca la guitarra i practica molt esport.

Llegir més

Entrevista a Francesc Balagué

 

“Crec que el viatge i l’aprenentatge estan molt relacionats sempre i quan hi hagi una mínima intenció prèvia. Podries passar anys i anys viatjant sense pràcticament aprendre, o et pots passar quinze dies viatjant i aprendre el que no has après en tot un any d’escola, d’institut o de carrera universitària, inclús de Màster o de Doctorat”

El Francesc és un viatger amb majúscules. I si no em creus, fes una ullada al seu web, Ruta Baobab… Parla molt sovint de la relació entre l’aprenentatge i els viatges. Així es va plantejar ell 16 mesos de la seva vida: com un màster vital en tota regla, un “màster” que encara ara descriu com una de les millors experiències de la seva vida. El Francesc va néixer a Bolívia per motius laborals dels seus pares, però amb només un any ja van tornar a la Llacuna. Actualment resideix a Barcelona.  És mestre d’Educació Primària, psicopedagog i Doctor en multimèdia educativa. Ha visitat uns 50 països, 22 dels quals els va poder visitar durant els 16 mesos de viatge de volta al món. Ha viscut 3 anys al Brasil i ha fet vàries estades llargues als Estats Units. Al Francesc li encanta la fotografia, viatjar, els esports a l’aire lliure, les autocaravanes i furgonetes, el mar i la muntanya.

Llegir més

Entrevista a Angie Castells

 

“Viatjar és com anar trobant peces d’un d’aquells puzzles que mai s’acaben”

 

La curiositat i les ganes d’evolucionar han portat a l’Angie Castells a viure a varis països i a fer del “viatge” una part molt important de la seva vida. L’Angie Castells viu actualment a Nova York, des d’on escriu i actualitza diàriament una magnífica pàgina web/blog, A Nueva York. Hi publica guies de viatge de la ciutat, així com rutes i curiositats de tot Estats Units. Des d’allà també segueix gestionant Más Edimburgo

L’Angie és d’un poble petit a la vora de Manresa, el Bages. Va estudiar Traducció i Interpretació, especialitzant-se en la traducció de l’anglès i del francès, però des de fa uns quants anys es dedica a escriure, el que considera que sempre ha estat la seva passió. Va viure a Escòcia durant gairebé dos anys, i ara ja en fa gairebé tres que viu als Estats Units. Gaudeix molt escrivint, llegint (gairebé sempre du un llibre o el Kindle a sobre per anar a tot arreu), passejant i descobrint llocs nous, tan si és fent excursions per la natura com per la ciutat.

Quan temps fa que vius a Nova York, Angie? Per què vas decidir anar-hi?

Fa 2 anys i 9 mesos. Vaig venir a viure aquí amb la meva parella per una oportunitat laboral que li va sorgir a ell, i perquè tots dos teníem ganes de provar l’experiència d’un nou país després d’haver viscut a Escòcia. Llegir més

,

Passar a l’acció

La nit abans de volar a Atenes a fer-hi un voluntariat amb persones refugiades vaig veure un documental inspirador. No he cregut mai en el destí, però hi ha moments i situacions que prenen forma de brúixola… El documental tractava de la vida de Jane Goodall. Sempre m’havia cridat l’atenció tot allò que feia referència a aquella gran persona… Però aquella història tan ben explicada i, justament aquell dia, em va esgarrapar la consciència… Aquell compromís, aquell convenciment, aquella passió pel planeta i per la bondat, aquella humanitat… Vaig pensar, també, que podia ser un recurs d’allò més poderós per treballar molts valors a escoles, instituts, i qualsevol centre educatiu. Aquí s’hi poden trobar més detalls de la pel·lícula.  Llegir més