Aplica allò del 2 x 1 !

Rutines en anglès

El dia a dia molt sovint es converteix en un remolí de compromisos, responsabilitats, agendes… I enmig de tot això, hem d’intentar fer cabuda a tot allò que ens agrada, que ens ve de gust fer i que ens il·lusiona. Tothom sap que la millor manera d’aprendre una llengua estrangera és viure a un país on la puguis parlar i escoltar a tota hora. Però també tothom sap que no sempre és possible i que no està a l’abast de tothom.

 

A un altre article parlava dels aspectes clau per deixar de veure l’anglès com una assignatura, com una cosa que hem d’“estudiar”. Un d’aquests aspectes era el fet d’incorporar rutines en anglès. Amb aquest nou article el que vull és donar-te idees per tal que puguis incorporar algunes d’aquestes rutines al teu dia a dia. Si tenim poc temps… serà qüestió de fer-lo servir molt bé i de manera intel·ligent! Aplica allò del 2×1!!!

 

Hi ha infinitat d’opcions per fer que l’anglès es converteixi progressivament en una rutina més, en una eina més per adquirir coneixement, per aprendre, per saber, per descobrir… Podem fer moltes coses de les que ja fem, simplement, fent servir aquesta llengua com a eina per rebre informació. Si ets d’aquelles persones que has estudiat anglès durant molts anys, que t’hi has deixat un dineral, que NO has de passar cap examen oficial… i no hi ha manera de poder-te sentir còmode amb aquesta llengua… T’has parat a pensar mai en el fet que potser el que més et convé és seguir-la aprenent i millorant-la de la manera més natural possible? Aparcant els llibres de gramàtica? Si t’agrada la idea, segueix llegint!

 

Aquí et deixo una llista d’idees. Són de sentit comú, però veure-les en una llista et pot ajudar. Potencia moltíssim totes aquestes opcions i veuràs com milloraràs vocabulari específic de temes que t’interessen. I el més important! L’estaràs associant a l’experiència. Tindràs moltes més possibilitats de recordar totes aquelles noves paraules si per a tu tenen sentit i les fas servir en contextos reals. Si prens la decisió de convertir tot això en realitats del teu dia a dia, notaràs un canvi molt important amb l’anglès!

TELEVISIÓ I CINEMA

 • Mira documentals sobre temes que t’interessin en anglès. Si sents curiositat per algun tema en concret, la biografia d’algú a qui admires, busca informació bàsica i/o resumida sobre allò. Però en anglès.
 • Mira les pel·lícules i les sèries de televisió en versió original (si fas això no només aprendràs anglès… sinó que també estaràs veient el que han volgut crear un director de cine, uns actors… de la manera més vertadera possible, sense els doblatges que, per molt bé que es facin, d’autèntics en tenen ben poc…)

MÚSICA

 • Si ets dels que els agrada descobrir cançons dedicant estones a perdre la mirada mentre absorbeixes melodies i lletres noves i màgiques… per què no dedicar uns quants minuts a descodificar què és el que t’expliquen, aquelles lletres?
 • Fes endreça, pela patates, ceba, prepara una amanida, frega el pis… fes el que sigui a la cuina mentre cantes en veu alta aquella lletra que abans has descodificat. Se’t quedaran gravades per sempre totes i cada una de les paraules i expressions! T’ho asseguro.

ACTIVITATS FÍSIQUES

 • Si ets dels que miren vídeos per practicar algun esport a través d’internet… Fes aquests cursos, però en anglès. Jo ho faig amb vídeos de ioga! No és cap broma! Si t’agrada practicar aquest esport (o qualsevol altre) i el pots fer a casa tot seguint unes instruccions, mirar aquests vídeos en anglès et farà oblidar del fet que estàs rebent la informació en anglès, i en centraràs en fer bé allò que estàs fent (progressivament aprendràs vocabulari i oblidaràs com d’estrany et sona estar fent allò en anglès).
 • Ves a córrer escoltant la ràdio en anglès (descarrega’t podcasts de ràdio sobre temes que t’interessessin).

CUINA

 • Cuina a partir d’una recepta escrita o en vídeo en anglès. Fes l’esforç conscient, de tan en tan, de cuinar alguna recepta que fa temps que tens ganes de fer, però llegeix totes les instruccions en anglès. Aprendràs verbs importants del món de la cuina, i vocabulari relacionat amb el menjar.

LECTURA

 • Llegeix els arguments de les pel·lícules que s’estan apunt d’estrenar en anglès.
 • Si vas de viatge… compra o agafa de la biblioteca una guia en anglès.
 • Nodreix-te del que t’interessa, però en anglès. Ets un apassionat/da d’un tema en concret? T’interessa, per exemple, algun aspecte de la política? Llegeix sobre el tema en anglès (potser t’interessen els recursos que vaig compartir a un altre article). T’apassionen els temes mediambientals? Admires i segueixes la carrera d’algun escriptor, actor, pensador… en concret? Doncs endavant! Llegeix sobre la seva vida o el que fa a nivell professional en anglès.

MANUALITATS

 • Si t’agraden les manualitats i ets dels que sovint miren vídeos per aprendre a fer una cosa… busca aquests vídeos /manuals d’instruccions en anglès!

 

Fes el que sigui, on sigui i com sigui… però si ho fas en anglès, estaràs aplicant allò del 2×1 que tan bé et pot anar si disposes de poc temps. De debò! Prova algunes d’aquestes activitats (o totes!) i et sorprendràs a tu mateix/a.

 

Aquí et deixo, també,  un apunt una mica més tècnic sobre el tema… Hi ha una idea de la meva tesi doctoral que em va fascinar. El concepte de “comunitats de pràctica”. El que més m’agrada d’aquesta idea desenvolupada per Lave i Wenger és que consideren l’aprenentatge com una realitat que només pot tenir lloc interactuant i vivint dins de comunitats. Dins d’aquestes comunitats,  compartim certes pràctiques, maneres d’entendre les coses, perspectives i maneres de viure. Aquests investigadors van arribar a la conclusió que només aprenem interactuant amb persones amb qui construïm maneres de fer les coses. Mentre ho fem, ens construïm i ens construeixen, i aquestes pràctiques fan que acabem trobant sentit a tot allò que estem fent dins d’aquestes comunitats.  Les teories de l’aprenentatge de llengües estrangeres que es basen en aquesta idea consideren que les persones volem aprendre una llengua estrangera per tot el que ens aportarà a nivell social i cultural. S’allunyen, doncs de la idea estàtica i matemàtica de “motivació”. Així doncs, adoptant certes pràctiques a través de l’anglès, la nostra identitat es moldeja de tal manera que progressivament ens convertim en algú a qui li interessa aprendre aquell idioma de manera molt potent per totes aquelles portes que se li obriran a molts nivells. Jo considero que un cop comences a aprendre anglès i t’adones dels valors que aquesta llengua et pot regalar, ja es converteix en inevitable voler seguir aprenent i dedicant temps a aprendre i millorar aquest idioma.

Així doncs…

Sentir-te part d’una “comunitat” de persones que també omplen la seva vida d’activitats en anglès, et farà trobar més sentit al fet d’aprendre aquesta llengua. S’anirà convertint poc a poc en part de tu i de qui ets. Sense cap necessitat de sentir-te extraterrestre o d’associar-la amb les cultures on aquest idioma es parla de manera nadiua (recordes un article que vaig escriure sobre això?). I és que aquesta comunitat de pràctica internacional  també serà teva. Ben teva!

 

Endavant! 

Avui fins aquí. Fins el proper article! Recorda que ens podem anar veient a les  xarxes socials: Twitter i Facebook.

Si aquest article t’ha fet pensar, t’ha ajudat amb alguna cosa, i de tant en tant vols saber sobre què escric o quines activitats duc a terme…  subscriu-te al blog a la dreta d’aquesta pàgina!

 

Rutines en anglès

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *